Van Breezand N-H naar Kentucky USA

Dit is ons emigratie verhaal van de polder in Nederland naar Amerika

donderdag 28 januari 2010

Verkoop huis en bedrijf

Gelukkig verloopt de verkoop van ons bedrijf voorspoedig. Dankzij een kennis dient er een koper aan die erg enthousiast is en het gaat vrij snel allemaal. Per 1 januari ben ik voor het eerst in mijn leven werkeloos...heerlijk.

Maar dan het huis nog. Het staat al vanaf mei te koop en we hebben pas 2 kijkers gehad. Maar dan op de valreep op 31 dec komen er nog een stel. Na wat heen en weer geboden te hebben komen we tot een overeenkomst en 1 februari zou de overdracht zijn.
Helaas kregen we vandaag te horen dat het bij hun toch niet zo makkelijk ging. Zij hebben namelijk hun huis aan de provincie verkocht wegens de aanleg van het wieringerrandmeer. Nu gooit die even roet in het eten, maar niet onoverkomelijk, maar er is uitstel...en daar hou ik niet van, wordt er zenuwachtig van.

Ondertussen is de visumaanvraag ook eindelijk de deur uit. We hebben veel hulp gekregen van oa mijn vader die alles heeft vertaald en nagekeken, wat een werk.Hans en Bianca die een paar jaar geleden de stap al hebben gemaakt en nu in Texas zitten hebben ons ook hele nuttige tips gegeven en geholpen met onze plannen.
Ook de man die ons naar KY heeft gelokt met zijn website heeft ons ondanks dat we niet zijn huis hebben gekocht geholpen...als hij nog in KY woont als we komen krijgen we een warm Kentucky welcome van hem, geweldig!

De honden zijn ingeent, paard krijgt volgende week bloed onderzoek en eigenlijk zijn we er klaar voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten