Van Breezand N-H naar Kentucky USA

Dit is ons emigratie verhaal van de polder in Nederland naar Amerika

vrijdag 19 februari 2010

877 Thrasher road Burkesville


Drukke dag gister. Eerst kwam de cabelguy om telefoon, internet en tv aan te sluiten. Er moest een hele kabel aangelegt worden over de straat. Toen kwamen ze de cv maken er was een zekering stuk. En Jaro zijn 1e speeltje werd gebracht. Een John Deer gator. Hartstikke leuk allemaal.






Gister was het dan ook eindelijk zover, we gingen het huis kopen.
De vorige dag hebben we de eigenaar en bouwer ontmoet Aaron Beaver. What a guy!! Super!
We hebben eerst nog het huis bekeken en alles was spik en span. We hadden niet verwacht dat het en zo schoon zou zijn en echt alles tot in de details was af. Hij ging zelfs nog tochtstrips op de deuren maken.
De verwarming was schoongemaakt, de dakgoten overal nieuwe verlichting echt geweldig.
We gingen met Aaron samen naar Albany waar we hadden afgesproken met Jennifer en Nancy de makelaar. Het was echt een kwestie van handtekening zetten en klaar.

Daarna heeft Aaron ons echt de hele dag op sleeptouw genomen. Electriciteit, water, verzekeringen alles geregeld. Hij heeft ons zo enorm geholpen was echt heel blij dat hij erbij was.
Ook hebben we onze amerikaanse rekening geopend bij de bank echt heel leuk het is net een film allemaal.



Nancy en Jennifer wilde perse dat we op het Dale Hollow resort bleven slapen omdat het best nog koud was en de kachel tijd nodig had om het hele huis te verwarmen. Dus kregen we 2 nachten van hun.

Vanochtend werd het 2e speeltje gebracht een John Deer mower, ofwel een grote grasmaaier. Hij werd helemaal vanuit Gerogia gebracht, die arme man moest 9 uur heen en 9 uur terug rijden. Hij was erg aardig en vond dat we een prachtige farm hebben, jaja we zijn hier farmers.
Ondertussen had ik de gator opgestart en kwam ik via een strook bos door het openstuk tussen het huis en de stallen aanrijden. De mannen waren via de weg omgereden met de auto en aanhanger omdat de mower in de grote garage(ofwel shop zoals ze dat hier noemen) achter de stallen moest staan. Ze hoorde de gator aankomen en Jaro was verbaasd dat ik al zo stoer met dat ding door het bos scheurde naar de stal, hihi wordt al een echte Hillbilly.

Vanmiddag gingen we naar Monticello om alle apparatuur te kopen. We waren eerst in Knoxville Tennessee geweest en uiteindelijk na 3 uur uitzoeken ed kwamen ze tot de conclusie dat ze niet op tijd konden bezorgen in Burkesville dus ging het hele feest niet door en moesten we weer op nieuw beginnen.
Uiteindelijk zijn we in Monticello geslaagd maar ook hier werd het wat moeilijk met op tijd leveren dus hebben we het een en ander of the floor gekocht ofwel showmodellen. Aaron en Jaro gaan het morgenochtend vroeg ophalen en volgende week het tweede gedeelte.
We hebben een wasmachine, droger, gasfornuis met over, combimagnetron, dubbele ijskast met vriezer, vaatwasser, tv en een BBQ gekocht.





Jemig deze afgelopen 2 dagen waren de duurste 2 dagen ooit uit ons leven....
Het is nu pas 19.30 en we zijn bekaf alweer.
Vandaag gaan we voor het eerst in het huis slapen. Aaron heeft een bed bij hem thuis opgehaald zodat we niet op de grond hoeven te slapen dus ben benieuwd.

Al met al zijn we overwelmed. Ik heb wel 100x gezegd ik kan het niet geloven dat dit allemaal van ons is. Het is zo'n enorme lap grond het is gewoon niet voor te stellen echt huge gewoon.
We hebben een klein rondje gedaan met de gator vanochtend en elke keer riep ik hoort dit er OOK nog bij ? en dit OOK nog? echt niet te geloven!!!!
En het is allemaal prachtig heel stil je hoort alleen de vogels fluiten. Vanochtend liep er een hert in de voortuin en gister hadden we er verderop op het land 6 gezien. De coyotes zijn er ook overduidelijk. Jaro hoorde ze gister maar ik was binnen.
Misschien hoor ik ze straks..............ik ben echt in droomland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten